bizonytalan ideig nem írom a magyar blogot, addig is tekintsétek meg, mármint az angolul tudók, alteregóm blogját.

2003/03/16 22:55 [][][] eeend... eksön!

hát, csimotáim, szép nagy időszakot hagytam ki. de hát pörgött az élet, történtek dolgok, és általában masszívan hullafáradt voltam ahhoz, hogy bármi épkézláb dologra is képes legyek meló után. asszem tavaszi fáradtság, vagy csak a kilenctőlötig tempóra való áttérés zavarta meg fáradó hormonkészletemet. na de minek szabadkozok, senki sem olvassa ezt az oldalt, így végül is... :)

nasszóval. múlt hétvége állatkirálytutány volt, talán a vasárnap volt kicsit lassú, de szombat fenomenális volt. kimentem a reptérre m.-ért, és ő szokott stílusában elgatyázta az időt. de sebaj, du. 2 fele már sikerült is realizálni a 12-re tervezett találkozót a többiekkel, és kollektíve bevonultunk a lukács usziba, ahol is 3 órán át úszás, szauna, élményfürdőzés, gőzfürdő meg gyógyfürdő volt a program (nomeg persze a kabinos becserkészése), onnan a der pita haus-ban benyomtunk 1-1 töltött bagelt (isteni volt), aztán meg hozzám, filmeste (vidocq, különvélemény), asszír masszír, végül éccaka be a városba und bulizás. namármost. a bahnhof régen jó hely volt... na jó, régen sem volt jó, de nem is volt rossz. most viszont az volt. bűnrossz. majdnem kijött belőlem az állat. addig hisztiztem, míg a csajok is rájöttek, hogy szar hely ez, aztán taking chances és áttrappoltunk a rocktogonba, ami viszont -- meg kell, hogy állapítsam -- újra a régi fényében "tündököl". tehát egy igénytelen, de fenemód jó hangulatú, még mindig talán kicsit túl fiatal, de fasza zenéket játszó hely lett megint, amire még ifjonti éveimből emlékszem. tehát: bahnhof -- feketelista (de azt meg kell adni, a szekusok egyáltalán nem rémesek, és manapság ez is egy plusz), rocktogon -- ajánlott. sőt, hogy van nekik kettőt fizet, hármat kap akciójuk tequilából és becherovkából. (meg még valamiből, de az nem érdekes, kultúrember ezen nedűkkel táplálkozik.)

vasárnap lassú volt... mint a hét többi napja, attól eltekintve, hogy megtanultam az eksönszkript (bizony, a flash-é!) jó részét, már csináltam is XML-fileból olvasó movie-t, meg ojjektumorientált progizást is benne, szóval hamarosan a saját site-omat (értsd: ezt a szart itt) is áthúzom valami processzornyűvő dologra. ja, meg a kórusban próbálom a szólóimat -- valami hihetetlen ráérzéssel kimarkoltam magamnak az összes negatív szereplőt a jézuskriszus hipersztárból, ld. heródes, pilátus, no meg júdás. heh. poén lesz. mindig is darth vader volt a kedvencem a csillagok háborodottjaiból. meg volt pénteken dresch koncert is, de addigra már nagyon le voltam punnyadva, így néhány fáradt poénnál többre nem igazán futotta.

a mostani hétvége szintén remek volt, szombat délben életemben először ültem pacira, és jó volt (és minden ellenszajkózónak: bebebee, nem lett a seggemből tatárbeefsteak), csak a vállövem meg a kezem sínylette meg egy kicsit... de most ez már renceres lesz, megtanulok lovagolni, hej! igazi versenylovakon gyakorlunk, az enyim neve csengő, jövő héten pakolok is be neki almát (persze, be kell törni, hiszen büszke állat a ló, de nem árt egy kis baksis sem újsületű munkakapcsolatunk pozitív ösztönzésére), no meg kesztyűt is, mert csengő öntudatos lény, és igencsak húzza a kantárt. és jó volt az egész, egy pici vörösfehér macsekkal igazi bondingot hajtottunk végre a végén (persze az obligát vörös allergált zóna sem maradhatott el utána).

délután, elcsípve a pestiestből a jelszót, sikerült féláron belógnunk m.-mel a fausto 5.0-ra, én mondjuk egy picit be voltam állva, de ha azt leszámítjuk, így is elég húzós filmről van szó. aki még nem tudná: modernkori (sőt, egy picit scifis) dr. faustus-történetről van szó, spanyol film, hatásos képi világ (sötét, mint az iccaka), kegyetlenül eltalált zenék, sokkoló képek (orvosi precizitással felboncolt hulla -- pasik, jó randifilm ez, ilyenkor lehet dédelgetni a félelemtől a karjaink közé omló fehérnépet), jó sztori, és spanyol nyelv -- minden megvan egy tökéletes kis sötét filmhez. aztán megint csak magánmoziklub t.-nél a koleszban, onnan ámokfutás a rocktogonba, ahol megint csak egy jó kis bulaj sikeredett, csak m. lett kicsit rosszul az összepiált dolgoktól, de így legalább másnap fel tudtam ébredni. másnap, azaz ma. ma pedig egy kirándulás történt a normáfához, egy kis friss levegő, miegymás, majd séf álma saláták, végül a 28 nappal később... oké, nem kötelező film, de aki kihagyja, az magára vessen... én még mindig ki vagyok tőle ütve egy picit. realisztikus. sokkoló. lebilincselő. jó a zenéje. és london szinte teljesen kihalt állapotban... meg manchester lángokban... (oh, az a sok, pótolhatatlan madchester-bakelit!) szóval üt a film, nem is kicsit. most pedig megyek, és nézek egy kis vadifriss angel-t. a következő jelentkezésembe majd még csempészek egy kis mondanivalót is.

oh ja... ma délután történt még egy igen különös, de annál kellemesebb dolog is. de mivel babonás vagyok e téren, most nem mondok semmi többet. drive safely, don't drink, but smoke, miegyéb. písz, kicsipé áut.

2003/03/05 16:42 [][][] kissé lassú nap

második bejelentkezés, pikk-pikk, mikrofonpróba, egykétháezer. szóval, reggel 39.1-el ébredtem (nem, nem ennyi ember volt az ágyamban, csak ennyi fok tombolt bennem), ami ugye nem az a bizonyos meghirdetett "tiszta, friss, üde ébredés"(tm), úgyhogy sajna ma is passzolnom kellett a munkát. rémes. de tényleg. most, jópár óra átizzadt, nyirkos alvás után, lényegesen jobban vagyok, holnap már megyek dolgozni, tillárom haj.

ezen kívül nem sok minden történt ma, mondhatni lassú egy nap a mai... az indexen olvasgatva megerősödött a hitem, hogy jó dolog siemens-pártinak lenni, és a nokiákat nem véletlenül nem szeretem. nomeg kaptak az óvodák és az iskolák egy felvilágosító célú pedagógiai cédét, bár az az érzésem, nem ilyen típusú felvilágosításra vágytak... bár... va savoir... nem lehet elég korán elkezdeni. :)

ja, meg letöltöttem a minority report-ot, hmm, tényleg egész fasza kis film ez, csak szereznem kéne nyerscédét, hogy kiírhassam, no meg fordítani is kéne, meg dolgozgatni website-okon, nem is tudom, mit csinálok még itten, na jóccakát, mára ennyi. de unalmas az élet. :)

na még tán annyit, hogy úgy érzem, kezd jönni a tavasz, aminek határozottan örülök. ha a nagy sportolás(tm) közben megjön a lamúr is, akkor ki tudja, a végén tuti elszállok, mint a win98.


2003/03/04 17:58 [][][] első ámokvánszorgás

na, itt van, minden egyéb csiricsáré dologtól mentesen, az én kis blogocskám, amit úgy megígértem. lett volna már néhány, amolyan sorspendítő pillanat, amikor jó kis mottóval elkezdhettem volna, mint teszemazt "íme, vége négy év gürizésének, és az eredmény semmi (4 hete felmondtam eddigi munkaadómnak, amely az utóbbi időben munkát sem annyira, de pénzt még annyira sem adott, így most szép kis adósságállományban lubickolok én is, de ők még inkább), trallala", vagy, "íme, itt kezdődik az új életem (új melót találtam, nagyon + előjelű arcokkal, és az első fizumat -- bár kevéske még, hisz' próbaidő, no meg nem teljes hónap, de pénz, és munkáért cserébe kaptam, ami nekem maga a kis paradicsom --, szóval fasza hálidéj), trallala", vagy, "28 éves lettem (feb15én), új élet, trallala", vagy, "némmá, 03/03/03 a dátum (tegnap), trallala", de amilyen seggfej vagyok, ma kezdem el, egy szürke, egész jelentéktelen napon.

ennyi elég is invokációnak, úgy érzem, ha már ebből sem lesz homéroszi magasságokba törekvő, utókoromnak fércnél maradandóbb mű. azért a mai napnak is van egypár aktualitása. példul, ma fizettem be először -- sok-sok hónap után -- önerőből néhány létfontosságú számlát (net, mobil), nomeg az sem egy elhanyagolható tény, hogy beteg vagyok, mint 1 ló. bizony. kifogtam én is a most divatos -- már-már mondhatni trendi --, keletről és északról betörő vírust (no nem mintha ez valami szaddám-kór lenne, nem, ez csak a szokásos influenza). mit is jelent ez? nem bírok rendesen dolgozni (ma, tőlem szokatlanul, párezer karakter értelmes avagy értelmetlen leütése után, melyből php-kódok virágoztak ki, feladtam az értelmetlen küzdelmet szemeim kifolyása és a stáb potenciális népfertőzése ellen, és hazalépdeltem), az orrom, a garatom és a torkom valami egész furcsa, és igen kellemetlen, módon szimbiózisba forrt, és most egy nagy, és kiterjedt, néha élesen, de legtöbbször csak tompán és kitartóan fájongó meta-szerv leledzik bennem. persze, csak az idegek által gerjesztett önellenőrzési impulzusok, node basszameg a jóég, fáj, brühü. ámbár megfogant bennem néhány, tán érdekes gondolat, neurológia, bioáram-fluxus ide vagy oda.

például az, hogy mily gondos is volt a nagy teremtő(tm), ki egyszerre két szervet adott, hogy azokon át beszívhassuk az életető (vagy émelyítő, ki hol van) levegőt. merthogy ugye az orrom e célra alkalmatlan, teljesen új, de remélhetőleg igencsak átmeneti, funkciót kapott -- alant, a lyukak környékén elképesztő mennyiségű trutyit termelni, feljebb, a szinuszok közelében pedig égetőmód kiszáradni. így maradt a szám, amely folytatásában a torkom vörös tűzben ég (milyen romantikusan hangzik, pedig valójában milyen-milyen szar), amely eme légzőfunkcióját is csak so-so tudja ellátni. sebaj, állítólag az oxigénhiány egyfajta eufóriát tud okozni. alig várom.

egyébként, olvasóim azon rétegének, akiknek ismeretlen az eme unaloműző szórakozás (mármint bedegneg lenni, mind egy ló), elárulhatom, hogy van pozitív oldala is a dolognak: az ember minden további ellenérzés nélkül bebújhat a meleg, puha ágyikóba, magára húzhatja a paplant, és aludhat egész nap (vagy este, mint azt én hamarost be is mutatom, de webkamera híján csak elképzelni tudjátok), másrészt, van egy olyansféle hangulata, mint betépés után halkan, szép csendben, lefele jönni a hatásról. csak ez nem 1-2 órát tart, hanem napokig. ez a vonzata nem is olyan rossz, például nagyon jól esik egy bögre forró, szedres coldrex (ami, meg kell hogy valljam, valami kellemes ízmarketinges redizájnon eshetett át, mert már nincs az a rémesen kellemetlen, ciánra emlékeztető kesernyés mellékíze), vagy például a szex is egész kellemes lehet (nem tudhatom, ugye az akut nőhiány, még ha nem is zavar, akut nőhiány), feltéve, ha nem megy a két résztvevő idegeire, hogy állandóan zsepiért kell nyúlkálni, és az orgazmikus, elnyújtott sikolyok helyett a "khrák, hőőőrh, haaaapci" lényegesen erőteljesebb kvantitatív mintát mutat. de hát, végül is, ha vannak szadomazo, meg szodomita, meg minden egyéb cekcuális elferdülések, akkor a nátha-szex is kínálhat érdekes izgalmakat a világ rohanásába befeláradt humanoidoknak.

na, még egy utolsó párágráfús az egészségről: pénteken voltam, a doki parancsára, átfogó drakulalizáláson (gyk. vérvétel), plusz labor + pisi, szóval ami ilyenkor csak kell. talán nem teljesen érvényesek az eredményeim, hisz' előző este ausztrál cimbimmel, b-vel ünnepeltük az éccakát szokásos törzshelyemen, a city sörözőben, a legjobb magyar blues-zenész(tm), dudás zoli aktív részvételével (miszerintis mi ittunk, ő játszott), és rendesen becsiccsentettünk, a zöld misztériumokról már nem is beszélve... node nem ez a lényeg, a vérsüllyedésem alacsonyabb volt, mint az átlaghőmérséklet márciusban (ami nem jó(tm)), meg a koleszterinem a pici trigliceridekkel karönöltve magasabb, mint kéne, no, ez van, elhíztam a karácsony-szilveszter törésvonalon bekövetkezett kajatúltengés mián. meg is kaptam a fejmosást a dokitól, májusban újabb vizsgálat, addig legalább 8 kilát le kell dobnom magamról. sebaj. kaptam fizut, veszek kondibérletet. hejj! izmos leszek, ha már szép nem lehetek, csihajja!

no meg mi volt most hétvégén. egy félőrült leányzó a pulinetről, fantasztikus egy elme, és állandóan suzanne-t juttatta eszembe (gyk. az egy leonard cohen-dal), elvitt kirándulni a 41-es vonalára, meg volt tánc is, kalandos mászás a havas hegyoldalon, később citykocsma, hetedik nap koncert, csendes becsípés, talking in english a lot, meg tánc, volt még tánc (jajj, valaki üssön le, nem akarok kilencedrangú zorán-klónná válni), meg mekdónác hajnalban, de sajna sem a bladderjeimet, sem a jobb féltekémet (nem rizikó ez!), sem peniglen pici sejteket nem kapott tőlem, de én ilyen gonosz és kegyetlen vagyok, és csakazéccsem. ráérek még apa lenni. de az már hétszentség, hogy jazztéren lesz mit együttműködni, ld. kották.

mára nagyjából ennyi. picard kapitány ül a tábortűz mellett, a kazaa és az adsl félisten-kombó segítségével lekúszott a very bad things és a novocaine (voltak elvárásaim, de a film egész másmilyen volt, viszont igencsak jó, talán a második steve martin-film, amitől nem kaptam instant hányingert -- az első a cyrano volt), a gépemen már itt figyel a vidocq (amelytől nem vártam sokat, ennek ellenére igencsak izgi, és kegyetlen látványos volt, bár a 24p kamerát mintha 25p-n használták volna, és ez nem biztos, hogy a legjobb ötlet volt), amit majd be kell kódolni, nekem meg megy fel a lázam, ideje lesz ágyba feküdni, csak előtte még riogatom egy darabig a pulinetet. ja, meg persze m tegnap is hívott, tök édes tud lenni, ha éppen nem hisztis. hiába, nem volt véletlen az a két és fél év együtt anno dazumál. hétvégén mindenesetre -- ha addig kigyógyulok ebből a rekettyekórból -- irány a lukács, úszás, szauna, szauna, és szauna. na, majd még jövök.

ez még nem détabézből megy, majd összerántom magamat arra is, addig jó lesz ez az egy lap. talán kétnaponta frissítek. vagy mi.